Blomkålstærte med fuldkornsbund

Blomkål og champignon er et skønt match og smager ekstra godt, når det ristes i ovnen. Prøv det i denne sunde tærte med sprød fuldkornsbund.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 220°. Del blomkålen i små buketter, og skær dem i skiver. Rens champignoner, og skær dem i skiver. Pil løget, og skær det i skiver.
Fordel blomkål, champignoner og løg på en bageplade beklædt med bagepapir. Vend med olie, drys med salt, og sæt bagepladen i ovnen i cirka 25 minutter, til grøntsagerne er flot gyldne.
Blend havregryn til helt fint mel i en foodprocessor. Tilsæt salt, æg, æggehvide og olie, og kør maskinen igen, til du får en smuldret dej. Tilsæt gradvist vand, indtil dejen hænger sammen og er smidig og blød.
Rul dejen ud med en kagerulle mellem 2 stykker bagepapir; flyt den forsigtigt over i en smurt tærteform, og tryk den på plads. Prik huller i tærtebunden med en gaffel, og forbag den i den 220° varme ovn i 10 minutter.
Pisk æg sammen med mælk, salt, peber og lidt finthakket timian. Fordel bagte grøntsager og svampe på tærtebunden, og hæld æggemassen over. Drys med parmesan, og sæt tærten i ovnen igen i ca. 15 minutter, indtil æggemassen er fast. Pynt med lidt timian, og servér.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 30. april 2019

Opskrift:

Fotograf: Winnie Methmann