Blomkålstærte med rejer
27. november 2020
af
Line Holt Nielsen.
Foto: Betina Hastoft
Som de fleste andre madtærter smager den her blomkålstærte godt både kold og varm. Mørdejen er sprød og grov, mens fyldet er blødt og med et stærkt pift fra den røde chili. Tilsæt gerne ekstra, hvis I godt kan lide spicy mad.
Ingredienser
Sådan gør du
Bland de to typer af mel med salt. Hak smørret ind i melblandingen, til det får konsistens som rasp.
Saml dejen med æggeblomme og vand - den skal ikke æltes, men bare hurtigt samles, ellers kan den blive sej. Form en kugle, tryk den lidt flad, og lad den hvile i køleskabet i 30 minutter.
Tænd ovnen på 225°.
Rul dejen ud på et meldrysset bord, og tryk den fast i en smurt tærteform. Prik huller i dejen med en gaffel, og forbag tærtebunden midt i ovnen i 10 minutter.
Kassér porrens yderste blade. Skyl resten, og snit den i tynde ringe. Del blomkål i buketter, og skyl dem. Læg porre og blomkål i en glasskål, og hæld kogende vand over. Lad det trække i 2 minutter, og hæld så vandet fra. Afdryp porrer og blomkål i en sigte.
Skyl chili, og snit den fint. Kassér kernerne. Pil og hak hvidløg fint.
Bland æg, hytteost og mælk i en skål. Krydr med salt og peber, og rør chili og hvidløg i.
Fordel porre og blomkål over den forbagte tærtebund. Hæld æggemassen over, og drys med revet ost.
Skru ovnen ned til 180°, og bag tærten i ca. 40 minutter, til overfladen er gylden og fyldet fast.
Skyl salatbladene, og slyng dem tørre. Spis tærten kold eller lun, og servér salaten sammen med.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk