Blomkålstærte med porre og hytteost

13. april 2021 af .

Foto: Columbus Leth

Grøntsagstærter går aldrig af mode, og denne version med blomkål og porre er ingen undtagelse.

Ingredienser

Sådan gør du

Hæld de to slags mel, olie, vand og salt i en skål, og ælt det hele sammen til en ensartet dej. Rul dejen ud til en stor rund cirkel på et meldrysset bord, og beklæd tærteformen med dejen. Prik dejen med en gaffel, og sæt den på køl, imens du forbereder fyldet.
Tænd ovnen på 200°. Rens porren, og skær den i tynde skiver. Skyl blomkålen, og skær den i små buketter. Steg blomkål og porre ved middelvarme i olie på en pande i 2-3 minutter, til de falder en smule sammen, men stadig er let sprøde. Tag grøntsagerne af panden, og fordel dem i tærtebunden.
Pisk æg, hytteost og friskrevet parmesan sammen i en skål, og krydr med rosmarin, salt og peber. Hæld æggemassen over fyldet, og bag tærten i ovnen i 30-35 minutter, til overfladen er gylden, og fyldet er fast.
Rist boghvedekernerne let gyldne på en varm pande med 1 tsk. olie. Skyl og tør salaten. Pil rødløget, og skær det i tynde skiver.
Rør sennep, honning, eddike og resten af olien sammen til en dressing i en skål, og krydr med salt og peber. Vend salat og rødløg sammen med dressingen, anret den i en skål, og drys med boghvedekerner.
Servér den varme tærte med salaten.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar