Grøntsagstærte med fuldkornsbund
10. juni 2022
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Peter Kam
Madtærten her kan både serveres varm og kold og egner sig derfor fortrinligt til madpakken eller picnickurven.
Ingredienser
Udstyr
1 aflang tærteform med løs bund
Sådan gør du
Bland hvedemel, ølandshvedemel og salt sammen i en skål. Tilsæt olie og vand, og saml dejen.
Rul dejen tyndt ud på et meldrysset bord, og beklæd tærteformen med dejen. Skær overskydende dej væk, prik bunden med en gaffel, og sæt den på køl i 30 minutter.
Skyl blomkål, og skær den i små buketter. Rens porre, og skær den i tynde skiver.
Opvarm en pande med smør, og steg blomkål og porre i 2-3 minutter, til de falder let sammen, men stadig har lidt bid. Krydr med timian, salt og peber, og tag panden fra varmen.
Tænd ovnen på 200°. Fordel de let stegte grøntsager i tærtebunden.
Pisk æg, fløde og sennep sammen i en skål, og krydr med salt og peber. Hæld æggemassen over grøntsagerne, og bag tærten i ovnen i 30 minutter, til den er gylden, og æggemassen er fast.
Pynt evt. tærten med skyllet frisk timian før servering.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk