Bagte æbler med nødder og karamelsauce

Lækker opskrift på bagte æbler med nødder og karamelsauce, der smager helt fantastisk! Du kan sagtens bruge en håndfuld rynkede æbler fra frugtskålen, det har ingen betydning, når først æblerne er bagt.

Ingredienser

Udstyr

ovnfaste portionsskåle

Sådan gør du

1Smelt sukker på en pande uden at røre i det undervejs.
2Hæld kogende vand på – det kan godt sprøjte, så vær forsigtig. Lad det koge godt sammen.
3Hæld fløde på, og rør, til du får en ensartet karamelsauce. Lad den køle helt af i en skål.
4Skyl æblerne, fjern kernehuset, og skær dem i tynde både. Smør ovnfaste skåle, og fordel æblerne heri.
5Hak hasselnødderne. Riv citronskallen fint. Bland sukker med nødder og citronskal, og drys det over æblerne i et jævnt lag.
6Fordel små smørklatter ovenpå. Bag kagerne i ovnen ved 190° i ca. 20 minutter.
7Servér dem lune med vaniljeis og karamelsauce.

Tip!

Karamelsaucen kan holde sig i køleskabet i nogle dage.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 10. juli 2018

Opskrift:

Fotograf: Henrik Freek