Bagt græskar med æbler og nødder
31. august 2018
af
Susanne Palmqvist.
Foto: AOP
Det er dejligt med en lun salat, hvor det bløde og det sprøde forenes på bedste vis, som her hvor græskarstykker bages og blandes med nødder og æbler.
Ingredienser
Sådan gør du
Skær græskarret i store terninger, og fjern kernerne (skrællen må gerne blive på).
Læg dem på bagepapir i en bradepande, og bland med halvdelen af olien, kværnet peber og fennikelfrø.
Sæt dem i en 200° varm ovn i 8 minutter. Pres saften af citronen. Pisk resten af olien med honning og citronsaft, og dryp det over.
Bag videre, til stykkerne er møre, men ikke bløde. Tag dem ud, og køl dem let af. De skal bare være lune.
Rist nødderne gyldne på en tør pande. Pak dem i et viskestykke, og gnid skallerne af. Hak dem evt. groft.
Rør eddike med olie og honning, og smag det til. Skyl og skær æble i meget tynde både, og vend dem i dressingen.
Bland græskar med æble, nødder, tranebær og timian. Drys med salt, og servér salaten lun.
Tip!
Du kan også blande en stor håndfuld rucolasalat i lige før servering, så får du et helt andet udtryk, både farve- og smagsmæssigt.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk