Salat med æbler, nødder og bagt camembert
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Lea Kaae Hansen, skovdal.dk
En fyldig og frisk salat med æbler, som kan gøre det ud for et helt måltid.
Ingredienser
Sådan gør du
Rør eddike og olie sammen med salt og peber.
Skyl og halvér æblerne, fjern kernehuset, og skær æblerne i smalle både. Vend dem straks i marinaden.
Tænd ovnen på grillfunktion. Skær osten i 8-12 mindre stykker, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Hak rosmarin, og drys det over osten. Dryp med honning. Grill osten 4-6 minutter i ovnen, så honningen begynder at karamellisere let.
Skyl og tør salat og rødbedeblade. Bræk hjertesalaten i mindre stykker, og bland dem med de marinerede æbler. Anret det i dybe tallerkener eller en stor skål.
Top salaten med bagt camembert, og drys med de spæde rødbedeblade, valnødder og evt. skovsyre eller tallerkensmækkere. Servér straks med lunet brød.
Tip!
Du kan bruge brie i stedet for camembert. Lad osten være helt kold, når du går i gang – så holder den bedre på formen under bagning.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk