Pandekager med æble og karamelsauce
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Betina Hastoft
Pandekager er lækre, men disse med kanelæbler og karamelsauce er endnu lækre. Mums!
Ingredienser
Sådan gør du
Pisk hvedemel, æg, olie, sukker, vaniljesukker og salt sammen i en stor skål.
Tilsæt mælken lidt ad gangen, mens du pisker videre. Pisk, indtil dejen er helt glat. Lad dejen hvile i køleskabet i 30 minutter.
Smelt sukker og smør sammen i en tykbundet gryde, til det begynder at tage farve.
Tilsæt fløden, og skru ned for varmen. Bliv stående ved gryden hele tiden, og rør i den jævnligt, til karamelmassen er ensartet og helt uden klumper. Tag gryden af varmen.
Skær æblerne i små tern, og vend dem sammen med sukker og kanel.
Rist mandelflagerne gyldne på en tør, varm pande.
Tag pandekagedejen ud af køleskabet. Steg pandekager på en varm pande med smeltet smør. Hold dem varme på en tallerken under et stykke alufolie.
Servér pandekagerne med kanelæbler, lun karamelsauce og mandelflager.
Tip!
Rør evt. lidt fintrevet citronskal eller en knivspids kardemomme i pandekagedejen.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk