Kanelpandekager med stegte æbler og karamelsauce
27. november 2020
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Stine Christiansen
Kanelpandekager med æbler, karamel og varme krydderier smager fantastisk!
Ingredienser
Sådan gør du
Pisk alle ingredienserne til pandekagerne sammen i en skål med en elpisker, til dejen er ensartet og uden klumper. Lad dejen hvile i 15 minutter.
Steg pandekagerne gyldne på begge sider i lidt smør på en pande. Læg pandekagerne i en stak på et fad. Der bliver ca. 6 pandekager af portionen.
Skræl æblerne, fjern kernehuset, og skær resten i tern.
Smelt smørret på en pande, og tilsæt æbletern, sukker og kanel. Vend rundt i æblerne undervejs, og steg dem i ca. 5 minutter ved middel varme, til de er karamelliserede og møre, men stadig har lidt bid.
Fyld de lune og stegte æbletern i pandekagerne, og fold dem sammen. Anret på et fad, top med kugler af vaniljeis, dryp med karamelsauce, og servér straks.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk