Risalamande med blommekompot
16. december 2017
af
Cecilie Sofie Svensson.
Foto: Stine Christiansen, Skovdal Nordic
Tilsæt en lille sjat portvin i risalamanden, og skift den klassiske kirsebærsauce ud med en sød og rund blommekompot. Det giver den traditionelle juledessert et lækkert tvist!
Bemærk
Køletid: Natten over.
Ingredienser
Sådan gør du
Bring vand og grødris i kog i en gryde med låg, og lad blandingen simre nogle minutter. Tilsæt mælken og salt.
Flæk vaniljestangen på langs, og læg den i gryden. Lad grøden koge op, og lad den så simre under låg i ca. 45 minutter. Rør i grøden hvert femte minut, så den ikke brænder på.
Når grøden er færdig, skrabes kornene ud af vaniljestangen og røres ud i grøden sammen med sukkeret. Sæt grøden på køl til dagen efter.
Hak mandlerne groft, pisk fløden til blødt skum, og vend begge dele med risengrøden. Smag evt. til med lidt portvin. Sæt risalamanden på køl, til den skal spises.
Skyl blommerne, og skær stenene ud. Læg dem i en gryde med portvin, sukker, kanelstang og stjerneanis. Flæk vaniljestangen på tværs, og læg den ved.
Lad blommerne simre under låg i 10 minutter, tag derefter låget af, og lad dem simre videre, til saften er kogt ind til halvdelen.
Opbevar kompotten på køl, fx i et skoldet patentglas. Servér til risalamanden.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk