Risalamande-cheesecake

24. oktober 2021 af .

Foto: Betina Hastoft

Glæd dig til en nyfortolkning af julens største dessertklassiker!

Bemærk
Hviletid på køl: I alt mindst 6 timer.

Ingredienser

Udstyr

1 lille springform, 18 cm i diameter
1 stykke lagkageplast til formen

Sådan gør du

Bring grødris og vand i kog, og lad det koge i 2 minutter under omrøring. Hæld mælk og salt i gryden, og bring det hele langsomt i kog igen. Skru ned til helt lav varme, når grøden koger, og lad herefter grøden småkoge under låg i 45 minutter. Rør i grøden undervejs, så den ikke brænder på. Tag gryden af varmen, og afkøl grøden.
Læg bagepapir i bunden af springformen, og sæt lagkageplast fast langs indersiden af kanten. Knus kiks og mandler til grove krummer i en foodprocessor. Smelt smør og chokolade i en gryde ved svag varme.
Rør den smeltede smørblanding sammen med kiksekrummer og salt, og pres massen ud i bunden af formen. Sæt formen på køl, mens du laver cheesecakefyldet.
Læg husblas i blød i en skål med koldt vand. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og mas dem sammen med flormelis. Rør risengrød, flødeost og vaniljeflormelis sammen i en skål.
Opvarm forsigtigt mandellikøren i en gryde. Vrid husblassen fri for vand, og rør den ud i den varme likør, til den er helt opløst. Vend først lidt af flødeostecremen i den lune mandellikør, og vend det derefter tilbage i ostecremen. Pisk fløden til blødt skum, og vend det i flødeostecremen. Fordel cremen i et jævnt og glat lag oven på kiksebunden, og sæt den på køl i mindst 4 timer.
Læg husblas i blød i en skål med koldt vand. Varm kirsebærvin op i en gryde til lige under kogepunktet. Vrid husblassen fri for vand, og rør den ud i den varme kirsebærvin, til den er helt opløst. Tag gryden af varmen, tilsæt kirsebærsirup, og rør rundt.
Hæld forsigtigt geléen over kagen, og sæt den på køl, til geléen er stivnet, mindst 2 timer. Befri kagen for form og lagkageplast, og anret den på et fad. Pynt kagen med hakkede brændte mandler og rosa sukkerpynt.

Tip!

I stedet for at bruge kirsebærvin og kirsebærsirup i geléen, kan du lave den med almindelig kirsebærsauce, hvor bærrene er siet fra. Mandellikøren kan erstattes af citronsaft. Så har du en kage helt uden alkohol!

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

 • Alkohol
 • Fisk
 • Gluten
 • Jordnødder
 • Laktose
 • Nødder
 • Skaldyr
 • Soja
 • Æg

Kostretning

 • Vegansk
 • Vegetarisk
 • Uden svinekød
 • Pescetarisk

Sådan laver du risalamande-cheesecake

Denne risalamande cheesecake er en nyfortolkning af julens største klassiker. Den lækre risalamande-kage er med mandellikør og kirsebærgelé, der tilsammen smager skønt af risalamande. 

Vi har lavet trin for trin-billeder, så du nemt kan kaste dig ud i et af julens hyggeligste projekter. Bare rolig, det er slet ikke så svært. Hvis du kan lave risengrød og cheesecake, så kan du også lave den herlige risalamande-cheesecake!

Du starter med at lave kiksebunden, som bidrager med den velkendte mandelsmag fra risalamanden. Den består af kiks, mandler, smør og hvid chokolade, der blendes sammen og trykkes ud i formen (se trin 1 og 2).

Herefter laver du ostecremen ved først at blande risengrød, flødeost, vanilje og sukker. Husblassen opløses i den varme mandellikør, der bagefter røres i flødeosteblandingen. Til sidst piskes flødeskummen og vendes forsigtigt i (trin 3 og 4).

Se også: Klassisk opskrift på risalamande

Øverst på kagen skal der være et lag rødt kirsebærgelé, der agerer kirsebærsauce. Den laves ved at udbløde husblassen i varm kirsebærvin, der bagefter blandes sammen med kirsebærsirup og hældes over risalamande-cheesecaken (trin 5 og 6).

Efter mindst 2 timer på køl er rislamande-kagen klar til servering. God fornøjelse!

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar