Risalamande-cheesecake

Glæd dig til en nyfortolkning af julens største dessertklassiker!

Risalamande-cheesecake
61-90 min.

(14)

October 24, 2021 af Camilla Biesbjerg MarkussenFoto: Betina Hastoft
Bemærk:Hviletid på køl: I alt mindst 6 timer.

Ingredienser

personer

Udstyr

  • 1 lille springform, 18 cm i diameter
  • 1 stykke lagkageplast til formen

Sådan gør du

Tip!

I stedet for at bruge kirsebærvin og kirsebærsirup i geléen, kan du lave den med almindelig kirsebærsauce, hvor bærrene er siet fra. Mandellikøren kan erstattes af citronsaft. Så har du en kage helt uden alkohol!

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Sådan laver du risalamande-cheesecake

Denne risalamande cheesecake er en nyfortolkning af julens største klassiker. Den lækre risalamande-kage er med mandellikør og kirsebærgelé, der tilsammen smager skønt af risalamande. 

Vi har lavet trin for trin-billeder, så du nemt kan kaste dig ud i et af julens hyggeligste projekter. Bare rolig, det er slet ikke så svært. Hvis du kan lave risengrød og cheesecake, så kan du også lave den herlige risalamande-cheesecake!

Du starter med at lave kiksebunden, som bidrager med den velkendte mandelsmag fra risalamanden. Den består af kiks, mandler, smør og hvid chokolade, der blendes sammen og trykkes ud i formen (se trin 1 og 2).

Herefter laver du ostecremen ved først at blande risengrød, flødeost, vanilje og sukker. Husblassen opløses i den varme mandellikør, der bagefter røres i flødeosteblandingen. Til sidst piskes flødeskummen og vendes forsigtigt i (trin 3 og 4).

Se også: Klassisk opskrift på risalamande

Øverst på kagen skal der være et lag rødt kirsebærgelé, der agerer kirsebærsauce. Den laves ved at udbløde husblassen i varm kirsebærvin, der bagefter blandes sammen med kirsebærsirup og hældes over risalamande-cheesecaken (trin 5 og 6).

Efter mindst 2 timer på køl er rislamande-kagen klar til servering. God fornøjelse!


Måske du også kan li'