Risalamande-cheesecake
Glæd dig til en nyfortolkning af julens største dessertklassiker!
(14)
Ingredienser
Udstyr
- 1 lille springform, 18 cm i diameter
- 1 stykke lagkageplast til formen
Sådan gør du
Tip!
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Sådan laver du risalamande-cheesecake
Denne risalamande cheesecake er en nyfortolkning af julens største klassiker. Den lækre risalamande-kage er med mandellikør og kirsebærgelé, der tilsammen smager skønt af risalamande.
Vi har lavet trin for trin-billeder, så du nemt kan kaste dig ud i et af julens hyggeligste projekter. Bare rolig, det er slet ikke så svært. Hvis du kan lave risengrød og cheesecake, så kan du også lave den herlige risalamande-cheesecake!
Du starter med at lave kiksebunden, som bidrager med den velkendte mandelsmag fra risalamanden. Den består af kiks, mandler, smør og hvid chokolade, der blendes sammen og trykkes ud i formen (se trin 1 og 2).
Herefter laver du ostecremen ved først at blande risengrød, flødeost, vanilje og sukker. Husblassen opløses i den varme mandellikør, der bagefter røres i flødeosteblandingen. Til sidst piskes flødeskummen og vendes forsigtigt i (trin 3 og 4).
Se også: Klassisk opskrift på risalamande
Øverst på kagen skal der være et lag rødt kirsebærgelé, der agerer kirsebærsauce. Den laves ved at udbløde husblassen i varm kirsebærvin, der bagefter blandes sammen med kirsebærsirup og hældes over risalamande-cheesecaken (trin 5 og 6).
Efter mindst 2 timer på køl er rislamande-kagen klar til servering. God fornøjelse!