Risalamande-cheesecake
Foto: Betina Hastoft
Glæd dig til en nyfortolkning af julens største dessertklassiker!
Ingredienser
Udstyr
Sådan gør du
Tip!
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Sådan laver du risalamande-cheesecake
Denne risalamande cheesecake er en nyfortolkning af julens største klassiker. Den lækre risalamande-kage er med mandellikør og kirsebærgelé, der tilsammen smager skønt af risalamande.
Vi har lavet trin for trin-billeder, så du nemt kan kaste dig ud i et af julens hyggeligste projekter. Bare rolig, det er slet ikke så svært. Hvis du kan lave risengrød og cheesecake, så kan du også lave den herlige risalamande-cheesecake!
Du starter med at lave kiksebunden, som bidrager med den velkendte mandelsmag fra risalamanden. Den består af kiks, mandler, smør og hvid chokolade, der blendes sammen og trykkes ud i formen (se trin 1 og 2).
Herefter laver du ostecremen ved først at blande risengrød, flødeost, vanilje og sukker. Husblassen opløses i den varme mandellikør, der bagefter røres i flødeosteblandingen. Til sidst piskes flødeskummen og vendes forsigtigt i (trin 3 og 4).
Se også: Klassisk opskrift på risalamande
Øverst på kagen skal der være et lag rødt kirsebærgelé, der agerer kirsebærsauce. Den laves ved at udbløde husblassen i varm kirsebærvin, der bagefter blandes sammen med kirsebærsirup og hældes over risalamande-cheesecaken (trin 5 og 6).
Efter mindst 2 timer på køl er rislamande-kagen klar til servering. God fornøjelse!