Små blåbærtærter med mascarponecreme

Blåbærtærte smager af sommerdage i mormors have. Her serveres de i små søde portionsanretninger med blød mascarponecreme til.

Ingredienser

Sådan gør du

Riv marcipanen, og rør den sammen med sukker. Tilsæt ægget, og rør godt. Skær smørret i tern, og kom det i marcipandejen.
Sigt mel og bagepulver i dejen, og rør den godt sammen.
Smør tærteformene med smør eller olie, og fordel dejen i bunden af formene. Stil dem på køl.
Bring blåbær i kog i en gryde sammen med sukker og kardemommekapsler. Lad bærrene småkoge, til de har konsistens som marmelade, og fjern kardemommekapslerne.
Tag tærteformene ud af køleskabet, og fordel en stor skefuld blåbærpuré oven på hver tærtebund.
Bag tærterne i en 175° varm ovn i 8-10 minutter.
Riv skallen af citronen. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Rør mascarpone med flormelis, citronskal og vaniljekorn.
Servér helst tærterne, mens de stadig er lune, sammen med friske blåbær og mascarponecreme.

Tip!

I stedet for otte små tærter kan du bage én stor tærte i en tærteform på 24 cm i diameter. Så er bagetiden ca. 20 minutter.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Columbus Leth