Blåbærtærte med frangipane

30. maj 2023 af .

Foto: Columbus Leth

Mandelmættet tærte, der smager skønt med en skefuld cremefraiche, flødeskum eller vaniljeis. Udskift blåbærrene med andre bær eller frugt i sæson.

Bemærk
Afkøling, mørdej: 1½ time

Ingredienser

Udstyr

1 aflang tærteform, 34 x 11 cm

Sådan gør du

Rør smør, flormelis og salt sammen i en skål. Rør ægget i. Tilsæt mandelmel og hvedemel, og rør dejen sammen uden at ælte den. Saml dejen med hænderne.
Pak mørdejen ind i husholdningsfilm, og læg den på køl i 1 time.
Rul dejen ud til en aflang firkant på et meldrysset bord. Beklæd tærteformen med dejen, så den dækker formens bund og kant. Trim kanten, og sæt tærtebunden i fryseren i ½ time.
Pisk smør, sukker, mandelmel og æg sammen med en elpisker i en skål til en ensartet creme.
Tænd ovnen på 180°. Tag den kolde tærtebund ud af fryseren, og smør mandelcremen ud i bunden af tærten i et jævnt lag. Fordel blåbærrene ovenpå, og tryk dem let ned i cremen. Drys med grofthakkede mandler.
Bag tærten i ovnen i 30-35 minutter, til den er gylden og gennembagt.
Afkøl tærten, og servér den lun eller kold med cremefraiche. Sigt lidt flormelis over tærten lige før servering.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar