Blåbærtærte med frangipane
30. maj 2023
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Mandelmættet tærte, der smager skønt med en skefuld cremefraiche, flødeskum eller vaniljeis. Udskift blåbærrene med andre bær eller frugt i sæson.
Bemærk
Afkøling, mørdej: 1½ time
Ingredienser
Udstyr
1 aflang tærteform, 34 x 11 cm
Sådan gør du
Rør smør, flormelis og salt sammen i en skål. Rør ægget i. Tilsæt mandelmel og hvedemel, og rør dejen sammen uden at ælte den. Saml dejen med hænderne.
Pak mørdejen ind i husholdningsfilm, og læg den på køl i 1 time.
Rul dejen ud til en aflang firkant på et meldrysset bord. Beklæd tærteformen med dejen, så den dækker formens bund og kant. Trim kanten, og sæt tærtebunden i fryseren i ½ time.
Pisk smør, sukker, mandelmel og æg sammen med en elpisker i en skål til en ensartet creme.
Tænd ovnen på 180°. Tag den kolde tærtebund ud af fryseren, og smør mandelcremen ud i bunden af tærten i et jævnt lag. Fordel blåbærrene ovenpå, og tryk dem let ned i cremen. Drys med grofthakkede mandler.
Bag tærten i ovnen i 30-35 minutter, til den er gylden og gennembagt.
Afkøl tærten, og servér den lun eller kold med cremefraiche. Sigt lidt flormelis over tærten lige før servering.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk