Blåbærtærte med fletlåg

6. april 2021 af .

Foto: Stine Christiansen

Brug gerne de vilde, nordiske blåbær, der er mindre i størrelsen og har en mere intens blå-lilla farve end de importerede.

Bemærk
Hviletid, mørdej: I alt 1½ time

Ingredienser

Udstyr

1 firkantet tærteform eller bradepande, 30 x 20 cm

Sådan gør du

Rør smør og flormelis cremet i en skål med et piskeris. Tilsæt æg, og rør, til massen er ensartet. Tilsæt salt, mandel- og hvedemel, og rør dejen forsigtigt sammen til en ensartet masse. Form den til en kugle, tryk den let flad, og pak den ind i husholdningsfilm. Læg dejen på køl i 1 time.
Rul ⅔ af den kolde mørdej tyndt ud med en kagerulle på et meldrysset, og læg den i formen, så der hænger lidt dej ud over kanten. Tryk dejen fast i bunden og op ad kanten. Skær overskydende dej af formen, og gem den på køl.
Riv marcipanen groft, og fordel den i bunden af den kolde tærtebund. Rør blåbærrene sammen med sukker, majsstivelse, kanel og citronskal i en skål. Fordel fyldet oven på marcipanen.
Rul resten af mørdejen tyndt ud med en kagerulle. Skær dejen i lange strimler på 1½ cm's bredde med en klejnespore, så de får rillede kanter. Læg strimlerne i et flettet mønster oven på tærten, og fold kanten sammen hele vejen rundt.
Tænd ovnen på 180°. Pensl tærten med sammenpisket æg, og drys med sukker. Bag tærten i ovnen i 30-35 minutter, til den er gylden, og blåbærfyldet bobler. Afkøl tærten på en bagerist.
Servér tærten lun med en kugle vaniljeis.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar