Små figentærter med mascarponecreme
29. oktober 2018
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Columbus Leth
Små søde figentærter med sprød bund, et lækkert fyld af mandelmasse, appelsinskal og figner og en blød mascarponecreme på toppen. Mums!
Bemærk
Køle- og frysetid: I alt 2 timer.
Ingredienser
Udstyr
6 små runde forme, 8 cm i diameter, eller 1 stor form
Sådan gør du
Riv skallen af citronen. Skær smørret i mindre stykker, og rør det sammen med flormelis, mel, citronskal og salt i en skål.
Saml dejen med æggeblommer og mælk. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og lad den hvile i køleskabet i 1 time.
Fordel dejen i smurte forme, og stil dem i fryseren i 30 minutter.
Tænd ovnen på 180°, og forbag tærtedejene i 8-12 minutter, til de er let gyldne.
Riv skallen af appelsinerne fint, og pres saften. Gem halvdelen af citronskallen til mascarponecremen. Blend mandlerne i en foodprocessor, og bland dem med melet i en skål.
Pisk smør og sukker sammen til en cremet masse med en elpisker i en anden skål. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Rør vaniljekorn og æg i massen. Tilsæt mel- og mandelblandingen og appelsinskal, og rør godt. Sæt mandelmassen i køleskabet i 30 minutter.
Skru ovnen ned på 170°. Fordel mandelmassen i de forbagte tærtebunde. Skyl fignerne, del dem i halve, og tryk dem ned i dejen.
Kog appelsinsaften med sukker i en gryde, og hæld den over tærterne. Drys med pinjekerner. Bag tærterne i<br />
ovnen i 25-30 minutter.
Rør mascarpone med cremefraiche og flormelis i en skål. Vend appelsinskal i cremen, og servér den til kagerne.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk