Små figentærter med mascarponecreme

29. oktober 2018 af .

Foto: Columbus Leth

Små søde figentærter med sprød bund, et lækkert fyld af mandelmasse, appelsinskal og figner og en blød mascarponecreme på toppen. Mums!

Bemærk
Køle- og frysetid: I alt 2 timer.

Ingredienser

Udstyr

6 små runde forme, 8 cm i diameter, eller 1 stor form

Sådan gør du

Riv skallen af citronen. Skær smørret i mindre stykker, og rør det sammen med flormelis, mel, citronskal og salt i en skål.
Saml dejen med æggeblommer og mælk. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og lad den hvile i køleskabet i 1 time.
Fordel dejen i smurte forme, og stil dem i fryseren i 30 minutter.
Tænd ovnen på 180°, og forbag tærtedejene i 8-12 minutter, til de er let gyldne.
Riv skallen af appelsinerne fint, og pres saften. Gem halvdelen af citronskallen til mascarponecremen. Blend mandlerne i en foodprocessor, og bland dem med melet i en skål.
Pisk smør og sukker sammen til en cremet masse med en elpisker i en anden skål. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Rør vaniljekorn og æg i massen. Tilsæt mel- og mandelblandingen og appelsinskal, og rør godt. Sæt mandelmassen i køleskabet i 30 minutter.
Skru ovnen ned på 170°. Fordel mandelmassen i de forbagte tærtebunde. Skyl fignerne, del dem i halve, og tryk dem ned i dejen.
Kog appelsinsaften med sukker i en gryde, og hæld den over tærterne. Drys med pinjekerner. Bag tærterne i<br /> ovnen i 25-30 minutter.
Rør mascarpone med cremefraiche og flormelis i en skål. Vend appelsinskal i cremen, og servér den til kagerne.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar