Blåbærtærte med mascarponecreme
14. august 2018
af
Mai Knauer.
Foto: Columbus Leth
Frisk og sødmefyldt blåbærtærte med mascarpone, der er en mild og cremet flødeost, som tilfører cremen lidt syrlighed.
Ingredienser
Udstyr
en tærteform, ca. 24 cm i diameter
Sådan gør du
Skold og smut mandlerne. Blend dem til fint mandelmel i en foodprocessor.
Tilsæt hvedemel, flormelis, smør og æg, og blend dejen hurtigt sammen i foodprocessoren. Læg den på køl i 30 minutter.
Rul dejen ud med en kagerulle på et meldrysset bord, og læg den i en smurt tærteform, så dejen dækker formens bund og sider.
Bag tærtebunden gylden i en 175° varm ovn i 15-20 minutter.
Hak chokoladen, smelt den over vandbad, og pensl den afkølede tærtebund med chokoladen. Lad tærtebunden stå køligt, til chokoladen er stivnet.
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Pisk mascarpone sammen med fløde, vaniljekorn og sukker til en lys og luftig creme. Fordel cremen over den afkølede tærtebund.
Drys blåbærrene over cremen. Riv lidt citronskal over bærrene.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Klassisk opskrift på frugttærte