Grønne mojito-tærter

En klassisk mojito består af hvid rom, rørsukker, frisk mynte og masser af lime. Her får ingredienserne comeback i skriggrønne portionstærter.

Bemærk: Hviletid, mørdej: 1½ time. Afkøling: 3 timer.

Ingredienser

Udstyr

seks små tærteforme, 10 cm i diameter
tørrede linser til forbagningen

Sådan gør du

1 Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Rør smør, flormelis, vaniljekorn og salt sammen. Rør ægget i. Tilsæt mandel- og hvedemel, og ælt forsigtigt dejen sammen. Pak dejen ind i husholdningsfilm. Læg på køl i ½ time.
2 Rul dejen ud med en kagerulle på et meldrysset bord, og stik den ud i cirkler med en udstikker eller et glas, der er lidt større i diameter end tærteformene. Beklæd tærteformene med dejen. Stil tærtebundene i fryseren i mindst 1 time.
3 Varm ovnen op til 190º. Læg bagepapir i hver tærtebund, og fyld op med linser. Forbag tærtebundene i ovnen i 10 minutter. Fjern linser og bagepapir, og bag tærtebundene 5 minutter mere.
4 Hak chokoladen fint. Opvarm fløden til lige under kogepunktet, og hæld fløden over chokoladen i en skål. Vent i 2 minutter, og rør så forsigtigt rundt, til chokoladen er smeltet. Smag til med rom. Fordel romganachen i bunden af tærterne, og sæt dem på køl i mindst 1 time.
5 Læg husblas i blød i en skål med koldt vand i 10 minutter. Stød mynteblade og 1 spsk. af sukkeret så fint som muligt i en morter. Riv skallen og pres saften af limefrugterne. Kom myntesukker, resten af sukkeret, limesaft, fintrevet limeskal og æg i en gryde, og varm det langsomt op under piskning, indtil massen tykner og når en temperatur på 83º.
6 Tag gryden af varmen. Vrid husblassen fri for vand, og opløs den i limecurden. Rør herefter det bløde smør og 1 dråbe grøn konditorfarve i limecurden.
7 Blend massen med en stavblender. Pres den herefter gennem en finmasket si, så den bliver helt glat og fin.
8 Fordel limecurden oven på rommoussen, og sæt på køl i mindst 2 timer.
9 Pisk fløden, og hak pistacienødderne. Pynt tærterne med flødeskum og pistacienødder. Servér kolde.

Tip!

Når man dækker tærtedejen med bagepapir og fylder den med tørrede linser, inden den bages, kalder man det for blindbagning. Man blindbager tærtedejen for at sikre, at den holder formen og ikke hæver op under bagningen eller glider ned ad tærteformens kanter. I stedet for linser kan du bruge tørrede bønner eller kikærter.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Betina Hastoft