Tærte med cherrytomater og grøn salat
28. august 2020
af
Linn Grubbström.
Foto: Maria Warnke Nørregaard
Cherrytomater, oliven og rucola. De tre ingredienser ser man tit sammen i en salat, men her kommer de i stedet en tur i ovnen i en tærteform. Servér en grøn salat til, så har du en skøn kombination til aftensmaden.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 180°.
Rul tærtedejen ud i en tærteform, og prik hul i den med en gaffel. Forbag tærtebunden i ovnen i 8 minutter.
Skyl og halvér tomaterne, og fordel dem i tærteformen sammen med oliven. Skyl rucolaen, og fordel den i tærteformen.
Pisk æg, cremefraiche, ost, salt og peber sammen med et piskeris i en skål. Hæld blandingen i tærteformen.
Bag tærten i ovnen i ca. 40 minutter.
Pil ærterne.
Rens asparges, og bræk de nederste træede ender af. Skær aspargesen i tynde, skrå skiver.
Skyl feldsalaten, og bland ærter, asparges og salat i en skål.
Hak mandlerne groft, og drys dem over salaten.
Pres frisk citronsaft over salaten, og drys med salt og peber.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk