Mojito
Foto: Shutterstock
Mojito er en frisk og læskende drink, der formentlig stammer fra Cuba. De klassiske mojitoingredienser er limefrugt, mynte, sukker og hvid rom.
Ingredienser
Sådan gør du
Tip!
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Tips til opskriften på mojito
Friske jordbær, hindbær eller brombær tager den klassiske mojito til nye højder. Stød bærrene let sammen med mynte, rørsukker og limefrugt, og top med rom og danskvand.
I stedet for at bruge ren rørsukker, som ofte sætter sig fast i sugerøret, kan du koge en sukkerlage af 0,5 dl sukker og 0,5 dl vand. Du skal bruge 2 cl pr. drink. Lad lagen køle helt af, inden du bruger den.
Lad evt. den klassiske mojito få selskab af frisk rabarbersaft, æblemost eller ananasjuice.
En klassisk mojito er lavet på lys rom, men i en snæver vending kan du godt bruge mørk rom. Det giver en lidt dybere og sødere romsmag og en mørkere farve på drinken.
I stedet for danskvand kan du toppe din mojito med sprite.
Undlad rom, hvis du gerne vil lave en alkoholfri mojito.
Se også: Opskrift på espresso martini