Mojito

20. oktober 2021 af .

Foto: Shutterstock

Mojito er en frisk og læskende drink, der formentlig stammer fra Cuba. De klassiske mojitoingredienser er limefrugt, mynte, sukker og hvid rom.

Ingredienser

Sådan gør du

Skyl limefrugten, og skær den i både. Pluk bladene af mynten.
Fordel limebåde, sukker og mynte i glassene. Brug en morter til at støde limefrugt, mynte og sukker sammen direkte i glassene.
Fordel rom i glassene, og derefter danskvand, så der stadig er plads til is.
Tilsæt masser af knust is, og servér straks.

Tip!

Vil du gerne lave en alkoholfri version, undlader du blot den lyse rom.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk

Tips til opskriften på mojito

Friske jordbær, hindbær eller brombær tager den klassiske mojito til nye højder. Stød bærrene let sammen med mynte, rørsukker og limefrugt, og top med rom og danskvand.

I stedet for at bruge ren rørsukker, som ofte sætter sig fast i sugerøret, kan du koge en sukkerlage af 0,5 dl sukker og 0,5 dl vand. Du skal bruge 2 cl pr. drink. Lad lagen køle helt af, inden du bruger den. 

Lad evt. den klassiske mojito få selskab af frisk rabarbersaft, æblemost eller ananasjuice.

En klassisk mojito er lavet på lys rom, men i en snæver vending kan du godt bruge mørk rom. Det giver en lidt dybere og sødere romsmag og en mørkere farve på drinken.

I stedet for danskvand kan du toppe din mojito med sprite.

Undlad rom, hvis du gerne vil lave en alkoholfri mojito.

Se også: Opskrift på espresso martini

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar