Mojito
Mojito er en frisk og læskende drink, der formentlig stammer fra Cuba. De klassiske mojitoingredienser er limefrugt, mynte, sukker og hvid rom.
0-30 min.
(7)
October 20, 2021 af Linn GrubbströmFoto: Shutterstock
Ingredienser
personer
Sådan gør du
Tip!
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner
Tips til opskriften på mojito
- Friske jordbær, hindbær eller brombær tager den klassiske mojito til nye højder. Stød bærrene let sammen med mynte, rørsukker og limefrugt, og top med rom og danskvand.
- I stedet for at bruge ren rørsukker, som ofte sætter sig fast i sugerøret, kan du koge en sukkerlage af 0,5 dl sukker og 0,5 dl vand. Du skal bruge 2 cl pr. drink. Lad lagen køle helt af, inden du bruger den.
- Lad evt. den klassiske mojito få selskab af frisk rabarbersaft, æblemost eller ananasjuice.
- En klassisk mojito er lavet på lys rom, men i en snæver vending kan du godt bruge mørk rom. Det giver en lidt dybere og sødere romsmag og en mørkere farve på drinken.
- I stedet for danskvand kan du toppe din mojito med sprite.
- Undlad rom, hvis du gerne vil lave en alkoholfri mojito.
Se også: Opskrift på espresso martini
Mojitoens ophav
Mojito menes oprindeligt at stamme fra Cuba, hvor den opdagelsesrejsende Sir Francis Drake i 1586 opdagede sammensætningen af ingredienserne lys rom, limesaft, frisk mynte og sukker. Der er ikke helt enighed om hvor navnet Mojito kommer fra, men mange mener, det er et diminutiv af det spansk-amerikanske mojo, som betyder citrusmarinade og kommer af navneformen mojar (at fugte). Vidste du at mojito var Ernest Hemingways favorikdrink?