Blanc-manger med abrikossauce

En blanc-manger er en fransk fromage med fin mandelsmag.

Bemærk: Hviletid på køl: 2 timer.

Ingredienser

Udstyr

seks portionsglas

Sådan gør du

1Blend mandler og mælk sammen i en foodprocessor, til mandlerne er helt findelte. Læg et rent viskestykke (ikke for fintvævet) i en sigte over en gryde, og hæld mandelmælken i.
2Lad den dryppe igennem viskestykket, til der er ca. 2½ dl mandelmælk i gryden. Pres evt. viskestykket let sammen til sidst for at få det hele med.
3Udblød husblassen i en stor skål koldt vand i 10 minutter. Lun mandelmælken med sukker og salt, til sukkeret er opløst. Tag husblassen op af vandet, og lad den smelte i mandelmælken. Afkøl ved stuetemperatur.
4Pisk fløden til skum, og vend det forsigtigt i mandelmælkblandingen. Fordel cremen i portionsglas, dæk dem med husholdningsfilm, og stil dem i køleskabet i ca. 2 timer.
5Dæk abrikoserne med vand i en lille gryde, og kog dem helt møre sammen med sukker og flækket vaniljestang. Tag vaniljestangen op, og blend abrikoserne til en fin puré med en stavblender. Justér evt. konsistensen med vand. Lad saucen køle af.
6Hak mandlerne groft, og rist dem på en tør pande. Lad dem køle af.
7Dryp abrikossauce på toppen af de afkølede, stivnede desserter, og top med det ristede mandeldrys.

Tip!

De gode mandelfibre, som bliver tilbage, når du har siet mandelmælken fra, kan du bruge i brød- eller bolledej.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Line Falck