Dampet torsk med beurre blanc
1. juni 2018
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Stine Christiansen
Gæstemad eller hverdagsfisk? Retten tager ikke lang tid at lave og kan sagtens gå på de bonede gulve, så du bestemmer selv, hvornår du vil piske den lækre beurre blanc.
Ingredienser
Sådan gør du
Skræl kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand.
Tænd ovnen på 200°. Rens porrer, og skær hver af dem i tre lige lange stykker. Skyl aspargesbroccoli, og del den i mindre buketter.
Fold fiskefileterne, så de er lige tykke, og læg dem i et ovnfast fad. Krydr med salt og peber, og hæld hvidvin henover.
Læg porrer og aspargesbroccoli ovenpå. Dæk fadet med alufolie, og damp retten i ovnen i ca. 12 minutter, til fisken er hvid og fast.
Pil og hak løget fint, og kog det i en gryde i hvidvin, til væden er reduceret til en lille rest. Tilsæt fond og væsken fra ovnfadet, og kog det ind til det halve.
Tag gryden af varmen, og pisk smørret i lidt ad gangen, så saucen bliver tyk og ensartet. Smag til med salt og peber.
Anret porre, aspargesbroccoli og fisk på tallerkener, og hæld saucen over. Pynt med dild, og servér med de nykogte kartofler.
Tip!
Hvis du ønsker saucen helt glat og uden de små løgstykker, kan du si saucen, før du monterer den med smør, eller du kan blende smørret i med en stavblender, så løget findeles.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk