Auberginesalat med kaffe
14. januar 2020
af
Julie Hey.
Foto: Betina Hastoft
Bagt aubergine smager dejligt. Serverer du dem sammen med varme krydderier og kaffe, som i den her salat, får den et lækkert og anderledes tvist.
Bemærk
Marineringstid: 1 time.
Ingredienser
Sådan gør du
Halvér auberginerne på langs, og skær dem i skiver på 1 cm.
Pil hvidløget, og kom det i en minihakker med kaffe, sojasauce, honning, paprika, sesamolie, halvdelen af olivenolien, salt og peber.
Blend marinaden, og vend den med aubergineskiverne. Kom det hele i en frysepose, luk luften ud af posen og læg den på køl i 1 time.
Tænd ovnen på 200°. Fordel aubergineskiver og marinade i en bradepande, og bag dem møre i ovnen i ca. 25 minutter. Vend dem undervejs.
Skyl spinaten, og lad den afdryppe. Anret de bagte auberginer med salat, smuldret feta, granatæblekerner og revet limeskal.
Dryp evt. med olivenolie, og drys med kværnet peber. Servér til en hovedret eller med godt brød til.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk