Baguette med kaffe og malt

6. juli 2021 af .

Foto: Betina Hastoft

Det ser sort ud ... Men det er meningen! De langtidshævede baguettes er bagt med maltmel og stærk kaffe, der giver en intens sort farve og en dejlig sød og syrlig smag til brødet.

Bemærk
Hævetid: Natten over.

Ingredienser

Sådan gør du

Rør gæren ud i kaffe i en skål, og tilsæt honning, maltmelt og rugmel. Lad dejen stå lunt i 15 minutter, til den begynder at boble lidt.
Tilsæt salt og hvedemel lidt ad gangen, og ælt dejen godt igennem på en røremaskine, til den er let og smidig.
Læg dejen i en ren skål, dæk den med husholdningsfilm, og lad den stå natten over i køleskabet.
Del dejen i 4, og form dem til brød. Læg dem på en bageplade med bagepapir, og lad dem hæve i 30 minutter.
Tænd ovnen på 250°, og bag brødene i ca. 10 minutter. Smid lidt vand ind i bunden af ovnen, når du sætter brødene ind, så det damper.
Skru temperaturen ned til 220°, og bag brødene endnu 10-15 minutter, til de er sprøde og lyder hule på undersiden.
Afkøl let på en rist, men nyd brødene lune og friskbagte.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar