Misomarineret oksekød med auberginesalat
1. juni 2018
af
Mai Knauer.
Foto: Columbus Leth
En simpel ret med lækker asiatisk smag.
Ingredienser
Sådan gør du
Skræl og riv ingefær fint. Bland misopasta sammen med ingefær, sojasauce og mirin i en skål.
Skyl auberginerne, skær dem i tynde skiver på langs, og pensl med misomarinaden. Steg aubergineskiverne på en varm pande i 2-3 minutter på hver side, og sæt dem til side.
Steg bøfferne i lidt olie på en anden pande i ca. 4 minutter på hver side. Krydr med salt og peber.
Rør misopasta og hvidvinseddike godt sammen i en skål.
Pil løget, og skær det i tynde skiver. Rist sesamfrø på en tør pande, til de dufter og begynder at poppe.
Fordel aubergineskiverne på tallerkener, og top med skiver af bøf. Drys med løgskiver og plukket koriander.
Dryp misosaucen over, og drys med de ristede sesamfrø. Servér straks med brød til.
Tip!
Misopasta og mirin fås i velassorterede supermarkeder og asiatiske fødevarebutikker.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk