Marmorkage med kaffe og appelsin

26. juli 2021 af .

Foto: Peter Kam

Har du prøvet at give den klassiske marmorkage et lille tvist? I denne nye version får chokoladen selskab af kaffe, og den lyse del af kagen af appelsin. Det smager mindst lige så godt som den traditionelle variant.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 175°. Pisk smør, sukker og vaniljesukker luftigt i en skål med en elpisker.
Tilsæt æggene et ad gangen, og pisk dejen godt sammen.
Bland mel og bagepulver, og sigt det i dejen. Vend dejen sammen. Hæld mælk i dejen, og vend den sammen.
Del dejen i to forskellige skåle. Vend kakao og kaffe i den ene dej.
Skyl appelsinen, og riv skallen fint. Vend appelsinskal og friskpresset appelsinjuice i den anden dej.
Klæd en rugbrødsform med bagepapir. Hæld skiftevis lys og mørk dej i formen, så du skaber et mønster.
Bag kagen i bunden af ovnen i ca. 1 time.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar