Grydestegt kylling med agurkesalat

Den klassiske agurkesalat får lidt mere karakter, når du blander fintsnittet chili i lagen.

Ingredienser

Sådan gør du

Steg kyllingen på alle sider i smør i en tykbundet gryde, til skindet er lysebrunt. Hæld vin på, og krydr med salt og peber. Tilsæt presset hvidløg, finthakkede krydderurter og bouillon, og lad kyllingen småkoge under låg i 20 minutter. Vend den, tilsæt ¾ af fløden, og lad den småkoge i 20-30 minutter.
Tag kyllingen op af gryden, og hæld resten af fløden i gryden. Kog saucen op, og smag til med salt og peber. Drys lidt majsstivelse i saucen, og pisk godt.
Skrub kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand i 12-15 minutter. Hold dem varme.
Skyl agurken, og skær den i tynde skiver. Skær chili i tynde skiver. Kog eddike og vand op med sukker, peber og chili, og hæld det over agurkeskiverne. Afkøl.
Skyl salat, tomater og agurk. Pluk salaten, og skær tomaterne i halve. Halvér agurken på langs, fjern kernerne, og skær agurken i skiver. Rør eddike sammen med sukker og lidt salt, til det er opløst. Rør fløden i.
Del kyllingen i mindre stykker, og varm dem op i saucen. Servér kyllingen med kogte kartofler, agurkesalat og mormorsalat.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Betina Hastoft