Vegetarretter

Vegetarretter

Hvad end du er vegetar eller ej, kan det være en kærkommen afveksling og godt for både krop og miljø at skippe kødet en dag eller to om ugen. Men det kan måske være svært at finde på retter, der tilfredsstiller alles maver, når det skal være uden kød. Derfor har vi samlet vores favorit-opskrifter, der ikke indeholder kød.

Vi lover: Ikke engang en kødelsker vil brokke sig!  

Se også: Vegetariske gryderetter

Vild med vegetarmad 

Det er ikke noget problem at være vegetar i dag, for det er blevet nemmere at få fat på lækre vegetar- og veganerprodukter. Nu kan man fx købe ris-, soja- og mandelmælk i stort set alle dagligvarebutikker, spændede linser og kornsorter, ligesom der findes lækre økologiske nøddepostejer, quorn-produkter (kødlignende sojaprodukt) og sojapølser i velassorterede supermarkeder. Grøntsagshylderne bliver mere og mere omfattende, og det er muligt at bestille grøntsags- og måltidskasser målrettet vegetarkost direkte hjem til hoveddøren

Som vegetar spiser man typisk flere grøntsager end normalt, og er man nervøs for ikke at få nok protein eller jern, så er det bare med at huske de grønne grøntsager som spinat og broccoli. De indeholder en del jern - og kikærter, bønner og linser er fremragende kilder til protein.

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar