Vandbakkelser

Vandbakkelser

Klassiske vandbakkelser smager skønt, og de er faktisk ikke svære at bage selv, hvis du bare husker at piske grundigt imellem æggene og ikke åbner ovndøren under bagningen.

Vandbakkelser kan anvendes både som kager fyldt med vaniljecreme, flødeskum, styltetøj, is eller frugtkompot og som små salte hapsere med fx røget laks og urtecreme.

Du kan også lave en klassisk kagemand af vandbakkelsesdej pyntet med festlig glasur og slik. Til det voksne publikum kan du sprøjte vandbakkelsesdejen ud som en krans eller stang (walesstang) og toppe den med fx vaniljecreme, friske bær og revet chokolade. 

Sådan bager du vandbakkelser

  • Rør æggene i dejen, 1 ad gangen. Sørg for, at ægget er helt absorberet i dejen, før du rører det næste i. Dejen skal være blød og blank.
  • Bag kagerne, så snart de er sat på bagepladen, og mens dejen stadig er lun. Bag gerne én plade af gangen. 
  • Det er vigtigt, at du bager ved almindelig over- og undervarme, ikke ved varmluft. Tag ikke kagerne for tidligt ud af ovnen, og undgå at åbne ovndøren under bagningen, da kagerne risikerer at falde sammen.
  • Vandbakkelserne er færdige, når de er flotte gyldne. 


Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar