Vafler – de bedste opskrifter

Nybagte vafler er en garanteret succes, uanset hvordan de bliver lavet!

Vafler – de bedste opskrifter

Nybagte vafler er en garanteret succes, uanset hvordan de bliver lavet! Lav de klassiske vafler med kærnemælk og vanilje, eller brug den sprøde dej til aftensmad og lav spinatvafler eller gulerodsvafler serveret med røget laks, avocado og flødeost. 

Du kan også blande revet kartoffel, timian og løg i vaffeldejen, så får du en sprød kartoffelvaffel, der smager fantastisk toppet med laks, hytteost og krydderurter. Tilsætter du havregryn til vaffeldejen, får du fiberrige, mættende havregrynsvafler, der egner sig fortrinligt til morgenmad eller brunch – fx serveret med græsk yoghurt og frisk frugt. 

Her finder du vores bud på de bedste opskrifter på vafler – både de traditionelle, og dem med et twist.


Gode råd – sådan bliver dine vafler endnu bedre

  • Rør dejen godt sammen, så der ikke er nogen klumper i.
  • Tilsæt frugt og bær til dejen. Det er efterhånden en klassiker at tilsætte blåbær i pandekagedejen, men prøv også at tilsætte dem i din vaffeldej, det smager vidunderligt.
  • Vær tålmodig. Pas på med at løfte låget på vaffeljernet alt for tidligt, selvom det kan være fristende at følge med i, hvor langt dine vafler er nået, så skal de have lidt ro til at blive færdige. De fleste nye vaffeljern indikerer, når vaflen er færdig.
  • Tilsæt en smule vaniljesukker til dejen. Du kan enten købe vaniljesukker, eller lave den nemt selv, ved at skrabe indholdet ud af en vaniljestang. Mas sammen med en smule sukker med den flade side af en kniv på et skærebræt og bland i.

Tip: Hvis du får lavet for mange vafler, kan de snildt fryses ned i en frysepose, efter de er kølet af. Læg gerne mellemlægspapir imellem, så det er nemt at tage lige det antal vafler op, du skal bruge. Lun vaflerne i ovnen, så har du så godt som friskbagte vafler hurtigt og nemt.