Tofu

Tofu er en super erstatning for kød, der giver god fylde og mæthed. Her får du vores bedste retter med tofu.

Tofu

Tofu laves af soja og er derfor en genial vegetarisk erstatning for kød i alt fra salater og supper til gryderetter og simreretter. 

Konsistensen er fast, og smagen er neutral. Derfor er det en god idé at marinere tofu, så den får en lække smag. Herunder har vi samlet vores bedste opskrifter med tofu.

Hvad er tofu?

Tofu er en vegetarisk erstaning for kød, som laves af sojabønner, der presses og tilsættes salt eller syre, der får massen til at hænge samme. Bagefter presses den til en fast blok.

Tofu fås både i en blød og fast variant og kan købes i de fleste supermarkeder og helsekostbutikker – du finder den sammen med andre kolonialvarer i enten en papkarton eller på glas.

Smagen er meget neutral, og tofu smager derfor bedst, hvis den serveres i en ret med masser af smag eller marineres før brug. Find masser af inspiration i opskrifterne ovenover.

Tofu indeholder masser af protein, jern og calcium, og netop derfor er det en god erstatning for kød, som også indeholder disse næringstoffer.