Tacos til hverdag og fest

Tacos er altid et hit på middagsbordet. Det er lækkert og nemt at lave, og det er hyggeligt at samle den helt rigtig tacos med et lille udvalg af lækkert fyld. Her finder du en masse inspiration til dine tacos.

Tacos til hverdag og fest

Tacos er en hverdagsfavorit, fordi de er hurtige og nemme at lave - og af samme årsag er det også en super ret at servere for gæster. Du får nemt tacos til at syne og smage af en hel masse! 

Herunder får du 5 hurtige tips til ekstra mumsede tacos, og selvfølgelig en hel samling af vores yndlingsopskrifter.

5 TACO-TIPS: EKSTRA MUMSET FYLD I DIN TACO

  1. Marinér dit kød. Når det skal gå stærkt, så drysser vi taco-krydderi på kødet under tilberedning – men skal det være ekstra lækkert, så kan du marinere dit kød. Tjek vores samling af lækre marinader. 
  2. Ost eller cremefraiche som fundament! En god klat cremefraiche på din pandekage før det øvrige fyld giver en mere mumset mundfuld. På samme måde bliver din taco endnu lækrere, hvis du bygger den på en bund af ost. Kom fx revet ost på, så den smelter, når du varmer din taco.
  3. Rødløg er den hemmelige ingrediens. Lynsyltede rødløg kan pifte enhver ret op. Det sure og det søde tilføjer en ekstra dimension til din taco. Hvis det skal være rigtig snasket, så lav karamelliserede rødløg – det er noget af det lækreste, du kan fylde i en taco. 
  4. Avocado giver frisk fedme. Du må ikke undervurdere, hvad avocado kan gøre for smagsoplevelsen. Hvis det skal gå rigtig stærkt, så gør det en verden til forskel med et par skiver avocado i din taco, men skal det være lidt ekstra, så lav guacamole, eller avocado-mayo, der kan smøres på pandekagen til en start.
  5. Pynt til din taco! En taco med det hele fortjener lidt pynt. Friske krydderurter, hakket løg og limebåde er ikke bare til for at få en fyldt taco til at se godt ud, de byder også på en langt mere spændende smagsoplevelse. Tip: Ristede boghvedekerner drysset ud over en færdig taco giver dejligt med knas – det er noget vi ikke så ofte ser i en taco, men det kan helt klart anbefales.

Du kan kaste dig ud i, at lave din egen perfekte kombination af fyld, eller gå på opdagelse i alle vores taco-opskrifter herunder.

Hvad er forskellen på hårde og bløde tacos?

Bløde tacos er en tortilla, der er varmet, så den er blød og let at bøje. Hårde tacos er en sprød og stiv tortilla, formet og bagt, så den er hård. Hårde tacos kaldes oftest for tacoskaller herhjemme. Hårde tacos serveres typisk med fyldet i tortillaen, så den bliver stående op og nem at spise med hænderne.

Begge typer tacos kan have forskellige fyld, smag og størrelser, men valget mellem blød eller hård taco afhænger primært af personlige præferencer og smag. Hårde tacos er ofte den mest populære i USA, mens bløde tacos er mere almindelige i Mexico.

Tacos - rigtig mexicansk!

Tacos har rødder i den mexicanske madkultur og kan spores tilbage til det 19. århundrede. Oprindeligt var tacos en simpel snack, bestående af tortilla med en enkel fyldning, der blev spist af mexicanske arbejdere. Siden da har tacos udviklet sig til en af de mest elskede retter i Mexico og mange andre dele af verden.

I dag er tacos en integreret del af den mexicanske madkultur og spises ofte som en snack eller måltid. De varierer i smag og fyldning, men de fleste indeholder tortilla med kød, grøntsager, ost og saucer. Tacos er også en vigtig del af den mexicanske festkultur, og der er mange fester og arrangementer, der er dedikeret til at fejre og nyde denne dejlige ret.

Tacos er også blevet adopteret af mange andre kulturer og tilpasset med lokale ingredienser og smagsvarianter. I dag findes der mange forskellige typer tacos, der spænder fra klassiske mexicanske tacos til fusion tacos med nye og innovative smagsvarianter. Uanset hvordan de serveres, er tacos en elsket ret, der er dybt forbundet med den mexicanske madkultur og samfund.

Har du rester af tacos eller tortillaer?

Man ender alt for ofte med at have et par tacos eller tortillaer i overskud, som ender med at ligge og blive for gamle på køkkenbordet. Får du dem ikke frosset ned til en anden god gang, kan du skære dem ud i trekanter og lave dem til tortillachips. Det er faktisk ret nemt! Se her, hvordan du gør: