Syltet frugt og grønt

Syltet frugt og grønt

Når sommeren går på hæld, behøver du ikke vinke farvel til sødmefulde bær, solmodne tomater eller sæsonens knasende grøntsager. Syltning forlænger råvarers holdbarhed flere uger ind i efteråret og sender tankerne tilbage til nyudsprungne træer, spirende køkkenhaver og blomstrende altankasser – og så pynter syltet frugt og grønt så kønt i sylteglas i køkkenvinduet og smager vidunderligt på brød eller som tilbehør til kød.

Variér din syltelage

Som udgangspunkt skal du ikke bruge andet end eddike, vand og sukker, hvis du vil kaste dig ud i syltens kunst. Du kan dog sagtens eksperimentere med forskellige smagsgivere og tilsætte f.eks. chili, ingefær eller lignende, hvis du vil give lagen smag. Du kan også skifte den almindelige lagereddike ud med æbleeddike, hyldeblomsteddike eller solbæreddike. Få mere inspiration i videoen her:


Powered by Froala Editor

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar