Syltet frugt og grønt

Med ganske få ingredienser ved hånden kan du sylte sommerens afgrøder, så de kan gemmes i lang tid. Det er ikke spor svært– og prøv at forestille dig, hvor skønt det vil være at åbne et glas hjemmelavet marmelade eller chutney på en råkold efterårsdag.

Syltet frugt og grønt

Når sommeren går på hæld, behøver du ikke vinke farvel til sødmefulde bær, solmodne tomater eller sæsonens knasende grøntsager. Syltning forlænger råvarers holdbarhed flere uger ind i efteråret og sender tankerne tilbage til nyudsprungne træer, spirende køkkenhaver og blomstrende altankasser – og så pynter syltet frugt og grønt så kønt i sylteglas i køkkenvinduet og smager vidunderligt på brød eller som tilbehør til kød.

Syltede frugter og bær

Syltede grøntsager

Variér din syltelage

Som udgangspunkt skal du ikke bruge andet end eddike, vand og sukker, hvis du vil kaste dig ud i syltens kunst. Du kan dog sagtens eksperimentere med forskellige smagsgivere og tilsætte f.eks. chili, ingefær eller lignende, hvis du vil give lagen smag. Du kan også skifte den almindelige lagereddike ud med æbleeddike, hyldeblomsteddike eller solbæreddike. Få mere inspiration i videoen her:


Powered by Froala Editor