Spidskål

Spidskål

Spidskålen er en genial spise, fordi den har struktur som en mellemting mellem en grov kål og en let salat. Den er derfor nem at spise, men mætter samtidig dejligt, da den er fyldt med gode kostfibre og vitaminer. 

Brug spidskål i salater, wokretter eller som grønt i en burger. Få mere inspiration til brug af kålen herunder, hvor vi har samlet vores bedste opskrifter med spidskål. Du kan også læse mere om spidskål som råvare længere nede på siden.

SPIDSKÅL: Den lækre kål, du kan bruge til alt!

Det er ikke engang løgn. Spidskål kan bruges i alt fra salater og wokretter til fyld i burgere og som erstatning for brød i f.eks. hotdogs og wraps. Den mættende kål smager knapt så bittert som almindelig kål, så den kan være stand in for både kål og salat, da den lidt er en mellemting. Læs mere om den formidable råvare herunder.

Spidskål i sæson

Spidskål er i sæson fra juni til oktober, men du kan som regel finde det i supermarkedet året rundt. Kålen kan nemlig dyrkes både ude og inde. Spidskål kommer i både en økologisk og konventionel udgave, og den økologiske er typisk lidt mindre. Kålen kommer også i flere farver.

Spidskålens mange ansigter

Ja okay, ansigter er måske så meget sagt, men spidskål kommer faktisk både i en grøn og lilla udgave. Mange tror, at den lilla spidskål er gensplejset, men det er ikke sandt. Begge spidskålsfarver er skabt af naturen og fremavl.

Nogle forveksler den lille spidskål med rødkål, men der er stor forskel. Så hvis du søger en lilla spidskål, men ikke kan finde den, skal du hellere vælge den grønne udgave end rødkålen.

Hvordan renser man spidskål?

Spidskål kan være fyldt med jord, da den vokser ovenpå den, så det er vigtigt at få den skyllet ordentligt, inden bruger den i din mad. Du renser nemmest din spidskål ved at fjerne de yderste blade, halvere den og skære stokken fra. Skyl kålen grundigt under rindende vand. Dup den evt. tør med et rent viskestykke.

Hvordan opbevarer man spidskål?

Udover at spidskål smager godt og mætter dejligt, så kan det også holde sig temmelig længe. For at forlænge holdbarheden kan du opbevare kålen i en frysepose eller boks i dit køleskab. Bliver kålen lidt tør i kanterne, kan du bare skære den del fra. Opbevar det på kål i op til 2 uger. 

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar