Solbær

Du kan spise dem, som de er, koge dem til saft og marmelade og bruge dem i kager og desserter.

Solbær

Frodige, utæmmede buske med varme solbær vækker barndomsminder om uendeligt lange somre. Solbær gror vildt, og deres smag er mørk og kraftig og kan virke helt alkoholisk uden at være det. Du kan spise dem, som de er, koge dem til saft og marmelade og bruge dem i kager og desserter.

Råsyltede solbær: Drys 200 g solbær med samme mængde sukker, og lad dem trække et døgn på køl – rør forsigtigt et par gange. De råsyltede bær holder sig fint tre-fire dage i køleskabet.

Opskrifter med solbær

Sobær er i sæson fra juli til august 

Solbær er i sæson fra juli til august, men er ofte stadig at finde i den første del af september. Har du ikke selv en have med solbærbuske, så kig efter de vildtvoksende bærbuske i skovbryn og ved lysninger.  

Solbær har en stærk, karakteristisk smag. Ved kogning forstærkes smagen yderligere. Solbær kan indgå i rødgrød sammen med andre røde bær. De kan også råsyltes eller koges til marmelade og saft og bruges i kager og bagværk. De rå bær giver dejlig smag i salater og ovenpå skyr og grød. Solbær er også skønne i isdesserter, fx som puré i en hjemmelavet vaniljeis eller i is-sandwich med solbærflødeis.

Solbær er supersunde 

Solbær er et af de allersundeste bær. De har et højt indhold af antioxidanter, der styrker kroppens immunforsvar, og de forsyner dig med både C,  A- og B-vitamin samt jern.

Solbær skal allerhelst spises med det samme. Hvis de gerne skal holde lidt længere, kan du komme dem i køleskabet - men tag dem ud i god tid, inden de skal spises, så smager bærene af mere.

Solbær kan fryses 

De solbær, du ikke får spist med det samme, kan du fryse ned i passende portioner og bruge til f.eks. marmelade, saft og smoothies. Rens bærrene, pak dem i små portioner i fryseegnet emballage, og læg dem i fryseren til en anden god gang.

Hvis du vil have løsfrosne bær, kan du lægge dem i ét lag på et fad, som sættes i fryseren. Når bærrene er frosne, kan de pakkes i bokse eller fryseposer og sættes tilbage i fryseren.