3 gode grunde til at spise søde kartofler
1. Søde kartofler er rig på A-vitaminer og antioxidanter
En stor sød kartoffel indeholder over 100
% af det anbefalede daglige indtag af
A-vitamin, der kædes sammen med antialdringsfordele, godt syn og forebyggelse
af cancer. De orangefarvede rødder er
naturens topscorer, hvad angår indhold
af betacaroten, der i kroppen omdannes
til A-vitamin og er en stærk antioxidant.
Betacaroten menes at virke forebyggende
mod hjertesygdom og bryst- og æggestokkræft. Hvis du spiser mange orange
søde kartofler, kan din hud få en orange
glød, hvilket er ganske ufarligt.
2. Søde kartofler hjælper med at stabilisere blodsukkeret
Selv om de er søde, har søde kartofler
lavt glykæmisk indeks, hvilket vil sige, at
de udsender sukker ganske langsomt ind
i blodstrømmen. Ulig andre stivelsesholdige fødevarer, der pisker blodsukkeret
i vejret hurtigt efter indtagelse, hjælper
søde kartofler med at stabilisere blodsukkeret og giver en mere jævn energi.
3. Søde kartofler indeholder fibre og magnesium
Søde kartofler har et relativt højt indhold
af fibre – en mellemstor sød kartoffel
indeholder 3,8 gram. Fibrene er med til at
øge mætheden og reducere risikoen for
diabetes og til at holde tarmen sund. De
indeholder også magnesium, som er et
mineral, der styrker knoglerne og virker
afstressende.