Rosenkål

Du glemmer alt om rosenkålens dårlige ry, når du først har smagt den i disse lækre retter.

Rosenkål

Den lille, grønne rosenkål er den mindste i kålfamilien, men tag ikke fejl af størrelsen, for den har stor velsmag. Rosenkål har blandt mange fået et dårligt ry, men det bunder som regel i, at man kun har fået serveret den overkogte udgave, som helt ærligt, heller ikke smager så lækkert. Men dårlig tilberedning skal ikke gå ud over den ellers fantastiske rosenkål, som er både lækker og delikat, hvis man tilbereder den rigtigt!

De små, fine kålhoveder smager skønt, hvis de fx bliver ristet på panden eller bagt i ovnen med bacon, fløde og ost. De små buede blade er også utrolig dekorative i salater, hvor de giver et friskt crisp.

Synes du også rosenkål fortjener en ekstra chance for at vise sit værd i køkkenet? Så har vi samlet en masse lækre opskrifter med rosenkål, som du kan prøve lige her.