Risalamande

Juledesserten er et hit i de fleste hjem, og her får du både den klassiske opskrift og nye varianter, der stadig smager af alt det gode.

Risalamande

Julens veje er uransagelige, og det er risalamanden et godt eksempel på. Kold grød med varm frugtsauce lyder ikke umiddelbart som en vinder. Alligevel er den klassiske juledessert et hit i de fleste hjem d. 24. december.

Her får du vores bedste opskrift på klassisk risalamande med kirsebærsauce samt en række alternative opskrifter til alle, der ikke holder af den klassiske version (men selvfølgelig også til dem, der gør).

Kokkens tip til risalamanden

Hvor svært kan det være at smutte en portion mandler? Det kan faktisk godt drille lidt! Men hvis du hælder kogende vand over dem ad to omgange, går det en hel del nemmere.

Lad mandlerne trække i vandet 10 minutter første gang og 5 minutter anden gang. Så vil du opleve, at de smutter ganske let ud af skallen, når du klemmer omkring dem med fingrene. 

Hvis du før har prøvet at brænde risengrøden på, vil du sikkert meget gerne undgå at gentage det. Et trick er at lade risene koge i vand i nogle minutter, før du tilsætter mælk – så nedsættes risikoen for, at de brænder på senere.

Når mælken er hældt i, skal gryden bringes i kog igen under konstant omrøring. Derefter kan du nøjes med at røre i grøden en gang imellem.

Det er vigtigt, at du ikke pisket flødeskummet for hårdt, for så bliver risalamanden for stiv. Den skal gerne være bløde, lækker og cremet. Er dit flødeskum for stiv, kan du hælde lidt mælk i. Se tricket her:


Powered by Froala Editor