Mens børn kan være lidt skeptiske over for ribs, især i starten, ved vi voksne nok, hvad ribs er værd – eller burde i hvert fald vide det. For der er ingen tvivl om, at det aromatiske og syrlige lille bær er en uundværlig sommerperle og allround-komponent i f.eks. saft, syltetøj og rødgrød.
Rysteribs er også en ægte sommerklassiker, der kan serveres som sursødt islæt til grillet kød og nye danske kartofler, grydestegt kylling eller som tilbehør til kage, is, koldskål eller yoghurt.
Er du så heldig at have ribs i haven, ved du, at de er mange og sæsonen er relativ kort - så det er bare med at nyde dem, mens de er der. Dem du ikke når at spise, kan du sylte, lave til saft eller komme i fryseren.
I supermarkederne er det nemmest at finde røde ribs, men de findes faktisk også hvide. De to slags ribs minder om hinanden, men de røde ribs har en friskere og mere syrlig smag.