Ramsløg

Når foråret sniger sig ind på os, dækkes skovbunden af flotte, lange ramsløgsblade. Pluk løs af skovens hvidløg, og brug dem i pestoer, salt og meget andet.

Ramsløg

Når foråret sniger sig ind på os, dækkes skovbunden af flotte, lange ramsløgsblade. Pluk løs af skovens hvidløg, og brug dem f.eks. i pestoer, salt med smag og mayonnaise.

Hele ramsløget kan bruges: Både blade, stængel og blomst. Sørg for at skylle dem godt inden brug, og hak dem ligesom krydderurter.

Pas på, at du ikke forveksler ramsløg med liljekonvaller – læs mere længere nede på siden. Herunder har vi samlet vores bedste opskrifter på retter med ramsløg. 

Ramsløg-sæson

De grønne blade er i sæson i det tidlige forår – de kan plukkes fra marts til april, og så begynder de at afblomstre. 

Har det været en lun vinter, kan de nogle gange ses allerede i slutningen af februar.

Ramsløg kan holde sig i 5-7 dage i køleskab. Ville du ønske, at sæsonen strakte sig længere, kan du plukke bladene, hakke dem, og fryse dem ned til senere brug.

Forveksl dem ikke med liljekonvaller!

Liljekonval er en 30 cm høj staude med store grønne blade, der bliver op imod 20 cm lange.

Hele planten er giftig og kan godt forveksles med ramsløg. Ramsløg dufter dog kraftigt af hvidløg – det er den bedste måde at kende de to fra hinanden.

Liljekonvaller er i sæson fra maj til juni, så hvis du støder på ramsløg i det sene forår og i starten af sommeren, skal du huske at dobbeltjekke, inden du plukker løs.