Pesto

Pesto

En velsmagende pesto har mange anvendelsesmuligheder. Brug den f.eks som dip til maden (så behøver du ikke at lave sauce!) eller som smørelse i en sandwich. Du kan også vende nykogte kartofler, pasta eller grøntsager i pesto, eller du kan varme nogle skefulde pesto op på en pande og stege kød eller kyllingestykker i den varme pesto. 

Basilikum og pinjekerner er klassiske pesto-ingredienser, men du kan sagtens variere din pesto med andre krydderurter, nødder og grøntsager. Faktisk er pesto en smart måde at få brugt havens krydderurter eller de slatne grøntsager i køleskabet. Prøv f.eks. vores opskrift på løvstikkepesto og ramsløgpesto

Hvor længe kan pesto holde sig? 

Pesto kan holde sig et par uger, hvis du opbevarer den i køleskabet i et rent glas med låg. Hæld en smule olie over pestoen i glasset, hver gang du tager af den.

Kan man fryse pesto? 

Du kan sagtens fryse hjemmelavet pesto. Put den færdige pesto i fryseposer, små bøtter eller isterningebakker. Fyld ikke helt op til kanten. Herfra er det nemt at tage en portion pesto op, når du skal bruge det i madlavningen.  

Hvad kan erstatte pinjekerner i pesto? 

Både mandler, solsikkekerner, hasselnødder, valnødder og græskarkerner kan anvendes som alternativ til pinjekerner i en hjemmelavet pesto. 

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar