Pesto

På fem minutter kan du lave din egen friske pesto, som langt overgår de pestoer, man kan købe færdige på glas.

Pesto

En velsmagende pesto har mange anvendelsesmuligheder. Brug den f.eks som dip til maden (så behøver du ikke at lave sauce!) eller som smørelse i en sandwich. Du kan også vende nykogte kartofler, pasta eller grøntsager i pesto, eller du kan varme nogle skefulde pesto op på en pande og stege kød eller kyllingestykker i den varme pesto. 

Basilikum og pinjekerner er klassiske pesto-ingredienser, men du kan sagtens variere din pesto med andre krydderurter, nødder og grøntsager. Faktisk er pesto en smart måde at få brugt havens krydderurter eller de slatne grøntsager i køleskabet. Prøv f.eks. vores opskrift på løvstikkepesto og ramsløgpesto

Hvor længe kan pesto holde sig? 

Pesto kan holde sig et par uger, hvis du opbevarer den i køleskabet i et rent glas med låg. Hæld en smule olie over pestoen i glasset, hver gang du tager af den.

Kan man fryse pesto? 

Du kan sagtens fryse hjemmelavet pesto. Put den færdige pesto i fryseposer, små bøtter eller isterningebakker. Fyld ikke helt op til kanten. Herfra er det nemt at tage en portion pesto op, når du skal bruge det i madlavningen.  

Hvad kan erstatte pinjekerner i pesto? 

Både mandler, solsikkekerner, hasselnødder, valnødder og græskarkerner kan anvendes som alternativ til pinjekerner i en hjemmelavet pesto.