Påskefrokost

Påsken er lige rundt om hjørnet, og i denne højtid må maden godt smage lidt af påske. En god påskemiddag et must!

Påskefrokost

Påsken er en højtid med mange forskellige traditioner. Vigtigst af alle er dog påskefrokosten. Her kan du hygge om dine gæster med dejlig mad og måske en lille snaps. Find inspiration til påskefrokost lige her, og sammensæt din egen påskemenu.

Se også:  Flotte påskedesserter

ER DER NOGET, DER BARE IKKE MÅ MANGLE PÅ PÅSKEFROKOSTBORDET? 

Påsken er en tid proppet med traditioner og symboler, og der er masser af faste pladser til påskefrokosten.

Æg symboliserer frugtbarhed, de er ikke til at komme udenom. Det samme gælder lam, der er en gammel tradition, både fra bibelske fortællinger men også fra gamle egyptiske traditioner, der fejrer forårets komme. 

Men … hvad er det vigtigste på påskefrokostbordet?

Fælles for fortiden og nutiden er nok den gyldne påskeregel:

Der må ikke mangle noget! 

  1. Der skal sild på bordet: Marinerede sild, stegte sild, karrysild og sennepssild, ofte ledsaget af hjemmelavet karrysalat.
  2. Der skal være masser af æg! Kogte æg, fyldte æg, skidne æg, djævleæg, pocherede æg, solæg og æggesalat.
  3. De lune retter: Frikadeller, fiskefrikadeller, lun leverpostej, mørbrad med bløde løg, hønsesalat og kyllingesalat.
  4. Flere fiskeretter! Fiskefilet, røget laks, røget ørred, stenbiderrogn og rejesalat. 
  5. Påskelam: Lammekølle, lammeryg, lammekrone og lammeculotte. Måske med danske kartofler, forårsgrøntsager og en frisk salat?
  6. Hapsere og småretter: Vandbakkelser, butterdejspakker, tarteletter med høns i asparges.
  7. Og selvfølgelig: Hjemmelavet påskesnaps og årets påskebryg.