Nytårsdesserter

Vi har samlet et festfyrværkeri af nytårsdesserter, som du kan forkæle dig selv og dine gæster med på årets sidste aften.

Nytårsdesserter

Nytårsdesserter er noget af det, man leder efter hvert år, og det kan være svært at finde den helt perfekte dessert til den festlige aften. På netop denne dag må den gerne få hele armen. Vi har fundet vores bedste desserter frem, som helt sikkert er nytårsmenuen værdig!

Se også: Festlige islagkager og Kransekage

Tips til den perfekte nytårsdessert

En festlig dessert betyder ikke nødvendigvis sved på panden og flere dages forberedelse. Der er mange måder at ”snyde” på, uden at det får betydning for smag og udseende. Forbered f.eks. det, du kan, i forvejen, eller lav en flot anretning på tallerkenen, så den ser mere kompliceret ud, end den egentlig er. Du kan også anrette desserten i portionsglas, så den er lynhurtig at sætte på bordet, når dessertsulten melder sig. En simple skærekage kommer også langt med lidt pynt. Se gode tips til kagepynt i videoen her:


De fleste desserter kan også sagtens laves i god tid, så du ikke får sved på panden, når festen er i gang. Her får du et par råd, så du ved hjælp af simpel planlægning kan gøre din nytårsaften nemmere.

Se også: Flere opskrifter på desserter

Forbered nytårsdesserten i god tid 

Hvis du laver en islagkage, kan du lave den flere uger i forvejen, så den ligger klar i fryseren. Tag den op 10-15 minutter inden servering, så den kan nå at blive blød og klar til udskæring.

Kager og tærter kan typisk laves en dag eller to i forvejen, så de blot skal pyntes inden servering. Hvis du f.eks. laver den smukke marcipantærte med moussebomber, kan du sagtens gøre elementerne klar dagen inden og blot pynte tærten inden servering. 

Mousser og creme brulé kan også laves dagen inden og sættes på køl, indtil det bliver desserttid. Vent dog med sukkerlaget på creme bruléen til lige inden servering.

Du kan også lave en lækker, hjemmelavet vaniljeis flere uger i forvejen. Servér den sammen med hjemmebagt brownie og friske bær, som anrettes flot på tallerkenen. 

Hvis du synes, at det uoverskueligt at tilberede en hel nytårsmenu, er det okay at uddelegere dessertansvaret til en af aftenens gæster. Så har du selv  tid til at drikke en ekstra cocktail sammen med selskabet.  Nogle af opskrifterne herover kan klares på fem minutter, mens andre kræver mere forberedelse og erfaring. Find en opskrift, der passer til din menu og dit ambitionsniveau. Mangler du inspiration, er islagkage en sikker vinder nytårsaften. Prøv f.eks. den lækre daim-islagkage med mandelmarengsbund

Husk at læse opskriften grundigt igennem, inden du går i gang, så du har styr på timingen i forhold til resten af nytårsmenuen.