Findes der nogen bedre afslutning på en fest eller sammenkomst end en omgang natmad?
Uanset om du vil klæde dine gæster godt på til at kunne fortsætte dansen natten lang - eller om måltidet skal markere afslutningen på dagen eller aftenen som skrub af-mad, så er natmad en opfindelse, som dine gæster vil takke dig for at have tænkt på.
Nem natmad, der kan laves i forvejen
Ofte behøver natmaden ikke at kræve de store kulinariske færdigheder. Skal den serveres ud på de sene aftentimer til en fest, hvor baren har haft en lang åbningstid, så vil ting som hotdogs med hjemmelavet tilbehør, pizza med pepperoni og champigon eller pølsehorn være gode bud på natmad, der nemt kan laves i forvejen, er hurtigt at finde frem på aftenen, og som tilfredsstiller længslen efter kulhydrater.
Skrub af-mad til konfirmation
Natmad kaldes af og til også for skrub af-mad, hvis den bruges til at markere afslutningen på en fest som for eksempel en konfirmation. Her kan et godt bud på skrub af-mad være en smagfuld suppe med kylling og grøntsager, som ikke ligger for tungt oven på dagens i forvejen mange retter, men som alligevel sparer dine gæster for at skulle hjem og tænke på aftensmad. Du kan også servere en omgang tapas eller nybagte mormor-boller med pålæg, så folk selv kan hapse i det omgang, de er sultne til.
Hvad skal man tænke over, når man vælger natmad
Det er en god idé at have begivenheden for øje, når du skal vælge natmad. Er folk meget sultne på det tidspunkt, maden skal serveres, eller skal måltidet blot runde dagen af? Uanset hvad er det praktisk, at natmaden helt eller delvist kan laves i forvejen. Når natmaden skal på bordet, har der typisk også været opbrud fra den oprindelige bordplan, så tænk i, at gæsterne nemt kan spise maden stående uden brug af fuldt service.
Holder du en stor fest, vil natmaden også være et godt sted at spare på madbudgettet. Dine gæster vil uden tvivl være lige så taknemmelige for hjemmelavede grove pizzasnegle med ketchup, som hvis du stillede an med syv avancerede retter.