Marengs

Den søde, luftige marengs består i sin enkelthed af æggehvide og sukker. Så simpelt kan det gøres. Brug marengsen som kagebunde, pynt, topping og alt derimellem.

Marengs

Æggehvider, sukker og et piskeris. Det er alt, du skal bruge, for at fremtrylle den luftige marengs, der klæder et hav af smukke desserter. Udover dens søde smag, som er det perfekte modspil til syrlige desserter, er marengsen noget så yndig at dekorere med. Det skyldes dens stive konsistens, som danner flotte toppe på desserter og kager, og når man med en gasbrænder giver marengsen en lysebrun, karamelliseret top, taler den til alle sanser.  

Udover at nyde marengsen i dens piskede tilstand kan du bage marengs til små kyskager eller lagkagebunde, som bruges i den smukke pavlova. Vi kender også marengsen fra den berygtede isdessert Baked Alaska, hvor brændt marengs omslutter en kerne af is, der bages i ovnen. Uanset hvordan du foretrækker din marengs, er der på denne side inspiration at hente. Vi har samlet vores favoritopskrifter med den alsidige marengs. Held og lykke med dit marengsprojekt!