Madpandekager og madvafler

Madpandekager og madvafler

Hjemmebagte pandekager og vafler til aftensmad? Det må man godt – særligt når de indeholder gode sager som spinat, gulerod, havregryn, kikærter eller rødbede.

Madpandekager og valfer kan fyldes med alt godt fra køleskabet, lige fra stegt kød til alle slags grøntsager og mild ost. Du kan også bruge rester fra gårsdagens middag, eller give forskelligt fyld med i madkassen, som man selv kan rulle ind i pandekagen eller vaflen, når den skal spises.


Forslag til fyld i grønne pandekager og vafler

Madpandekager og vafler er geniale til at få tømt køleskabet og få spist diverse middagsrester, grøntsager og dips op. 

  • Flødeost, røget laks, avocado og salat 
  • En rest stegt kylling, avocado, frisk spinat og raita 
  • Falafler, snittet spidskål og hvidløgsdressing 
  • Grøntsagsdeller, hummus, feldsalat og syltede rødløg
  • En rest chili con carne toppet med salsa, cremefraiche og koriander 
  • Spejlæg/røræg, avocadocreme, salat og sprødt grønt 
  • Bønner, salat, krydret kylling, avocado og cremefraiche
  • Rejer, røget laks, hytteost og purløg
  • Bagte grøntsager (blomkål, aubergine),granatæblekerner og myntedressing
  • En rest kogte kartofler (stegt på panden med lidt løg og hvidløg),ærter, yoghurtdressing og mynte 
  • En rest bolognese, revet ost og friske krydderurter  
  • Stenbiderrogn, cremefraiche, rødløg og dild

Nemt trick til pandekage- og vaffeldej

Det gode ved både vafler og pandekager er, at det er supernemt at lave. Det eneste, der kan tage lidt tid, er at stege dem. Vil du gøre det endnu nemmere, kan du blende dejen, så du undgår at få krampe i armen af at forsøge at piske melklumper væk. Se mere her:


Powered by Froala Editor