Nogle retter holder sig bedre i køleskabet end andre. Tærter, gryderetter og supper kan sagtens holde sig et par dage på køl og stadig smage godt. Men selvom chili con carne smager skønt, er det bare ikke så spændende på anden- eller tredjedagen. Du kan nemt peppe dine rester op og lave helt nye måltider ud af dem.
Chili con carne
Dag 1: Lav dobbeltportion af chili con carne og ris
Dag 2: Spis resterne, som de er, eller lav en mexicansk lasagne. Gem risene til dag 3.
Dag 3: Brug resterne af risene til stegte ris med kylling.
Glaseret skinke
Dag 1: Vælg en tilpas stor skinke, så der bliver rester. Lav dobbeltportion af kartoflerne, og gem halvdelen til dag 2.
Dag 2: Spis resterne, som de er, eller lav gratineret broccoli i fad. Gem 150 g skinke til næste dag.
Dag 3: Brug resten af skinken i en porretærte.
Søde kartofler
Dag 1: Køb søde kartofler til alle 3 dage, og gem dem til dag 2 og 3 (de kan også sagtens bages).
Dag 2: Tilsæt de rå eller bagte til kartofler til suppen.
Dag 3: Skær de rå eller bagte til kartofler i skiver til lasagnen.
Husk, at du kan tilpasse opskrifterne til det antal personer, I er hjemme hos jer.
Lam
Dag 1: Lav en hel lammekølle, og gem resterne af kødet til de kommende dage.
Dag 2: Brug 200 g stegt lammekølle i samosaer. Servér med en god salat.
Dag 3: Brug resten af kødet i sliders.