Konfekt og slik til jul

– opskrifter på hjemmelavet konfekt og juleslik til den søde juletid

Konfekt og slik til jul

Hjemmelavet konfekt hører julen til, og det er samtidig en hyggelig syssel, som hele familien kan samles om her op til jul. Her får du vores bedste opskrifter på dejlig konfekt og slik til jul, som får julehjertet til at smelte. Der er både konfekt til børn og barnlige sjæle og til dig med tålmodighed til at trille og overtrække. Altså dig, der har mod på lidt mere avanceret konfekt. Alle opskrifter er nemme at gange op, hvis slikskålen pludselig løber tør, så du altid kan byde gæster (og dig selv) på dejlig hjemmelavet konfekt.  

Der er ingen undskyldning for at finde forklædet frem og hygge dig med at ælte, trille, dyppe og smage på lækker konfekt og juleslik. Sæt i gang!

Se også: Hjemmelavet marcipan

Hjemmelavet konfekt til jul

At lave sin egen konfekt til jul er noget helt særligt – og så er det virkelig hyggeligt!  Du kan udvælge dig de bedste råvarer, god marcipan og lækker chokolade og på den måde få noget helt specielt. En æske med hjemmelavet konfekt eller en fint indpakket marcipanroulade gør sig også godt som værtindegave i juletiden.

Herunder giver vi dig inspiration til en masse forskellig konfekt, som du kan forsøde julen med. Glædelig jul!

Hjemmelavet marcipan til konfekt

Har du først prøvet at lave din egen marcipan, er det svært at vende tilbage til købeversionen. Det kræver lidt tålmodighed at smutte mandlerne, men ellers er processen supernem. Brug den hjemmelavede marcipan til årets konfekt til jul og til kransekagen nytårsaften. Se opskriften på hjemmelavet marcipan her.

Marcipan-konfekt (konfekt med marcipan)

Den klassiske konfekt med marcipan har herhjemme været en fast juletradition siden 1800-tallet. Nu om dage ser vi marcipan-konfekten i alle mulige former og farver, men den klassiske marcipanroulade, de små marcipansnitter og chokoladeovertrukne marcipankugler er stadig en fast del af mange familiers konfekt-repertoire.

Havregrynskugler - en klassiker!

Hjemmelavede havregrynskugler er en klassiker i konfektskålen. De er supernemme at lave, så her kan både store og små slikmunde være med. Lav hellere dobbeltportion, nu I er i gang. Havregrynskugler har det med at forsvinde i utide, og når man allermest har brug for en bid ...

Hjemmelavede karameller

Hjemmeleavede flødekarameller er både sjove og nemme at lave selv, hvis blot du har et sukkertermometer og en lille smule tålmodighed. Flødekarameller smager godt i sig selv, men du kan også tilsætte forskellige smage. Prøv f.eks: 

Flødekarameller med lakrids og citron 

Flødekarameller med hasselnødder og flagesalt

Hjemmelavet fudge

Fudge smager af en blanding af karameller og trøfler. Meget vandedannende! Det er også nemt at lave, og når du laver den selv, kan du smagssætte den, lige som du har lyst. Prøv fx med vanilje, kaffe, lakridspulver, nødder, tørrede frugter, flagesalt, likør m.m. Vores opskrifter på hjemmelavet fudge sikrer dig en god balance mellem sødme og konsistens, hvorimod købevarianterne er meget søde.

Daddel-konfekt

Selvom dadler kommer langvejs fra, er de fast inventar i konfekt-skålen herhjemme. Fyld dem med marcipan, og dyp dem i smeltet chokolade, eller brug dem f.eks. til daddelsnitter, snickers-konfekt eller daddelkugler med kokos og chokolade

Brændte mandler

Åh, duften af brændte mandler! Traditionen med at dække mandler med sukker kom først til Danmark i 60érne, formentlig fra Mellemøsten. Til gengæld har vi i Danmark altid haft tradition for at spise nødder op til jul. De brændte mandler er supernemme at lave selv, og med lidt øvelse er du klar til at producere værtindegaver på samlebånd. Husk blot at lave nogle til dig selv også - det vil du ikke fortryde.