Hjemmelavet julekonfekt
At lave sin egen konfekt til jul er noget helt særligt – og også virkelig hyggeligt! Du kan udvælge dig de bedste råvarer, god marcipan og lækker chokolade, og på den måde få noget
helt specielt. En æske med hjemmelavet konfekt eller en fint indpakket marcipanroulade gør sig også godt som værtindegave i juletiden.

Hjemmelavet marcipan til julekonfekt
Har du først prøvet at lave din egen marcipan, er det svært at vende tilbage til købeversionen. Det kræver lidt tålmodighed at smutte mandlerne, men ellers er processen supernem. Brug den hjemmelavede marcipan til årets julekonfekt og kransekagen til nytårsaften. Se opskriften på hjemmelavet marcipan her

Marcipankonfekt
Den klassiske marcipankonfekt har herhjemme været en fast juletradition siden 1800-tallet. Nu om dage ser vi marcipankonfekten i alle mulige former og farver, men den klassiske marcipanroulade, de små marcipansnitter og chokoladeovertrukne marcipankugler er stadig en fast del af mange familiers konfekt-repertoire.

Havregrynskugler
Hjemmelavede havregrynskugler er en klassiker i konfektskålen. De er supernemme at lave, så her kan både store og små slikmunde være med. Lav hellere dobbeltportion, nu I er i gang. Havregrynskugler har det med at forsvinde i utide.

Hjemmelavede karameller
Hjemmeleavede flødekarameller er både sjove og nemme at lave selv, hvis blot du har et sukkertermometer og en lille smule tålmodighed. Flødekarameller smager godt i sig, men du kan også tilsætte forskellige smage. Prøv f.eks:
Flødekarameller med lakrids og citron
Flødekarameller med hasselnødder og flagesalt

Hjemmelavet fudge
Fudge smager af en blanding af karameller og trøfler. Meget vandedannende! Det er også nemt at lave, og når du laver den selv, kan du smagssætte den, lige som du har lyst. Prøv fx med vanilje, kaffe, lakridspulver, nødder, tørrede frugter, flagesalt, likør m.m. Vores opskrifter på hjemmelavet fudge sikrer dig en god balance mellem sødme og konsistens, hvorimod købevarianterne er meget søde.

Daddelkonfekt
Selvom dadler kommer langvejs fra, er de fast inventar i konfektskålen herhjemme. Fyld dem med marcipan, og dyp dem i smeltet chokolade, eller brug dem fx til daddelsnitter, snickers-konfekt eller daddelkugler med kokos og chokolade.

Brændte mandler
Åh, duften af brændte mandler! Traditionen med at dække mandler med sukker kom først til Danmark i 60érne, formentlig fra Mellemøsten. Til gengæld har vi i Danmark altid haft tradition for at spise nødder op til jul. De brændte mandler er supernemme at lave selv, og med lidt øvelse er du klar til at producere værtindegaver på samlebånd. Husk blot at lave nogle til dig selv også.
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.
Klik her for at ændre dit samtykke