Kondenseret mælk

Den tykke creme, du kan købe på dåse i de fleste supermarkeder, kan bruges til meget andet end at lave karamel! Kondenseret mælk er faktisk perfekt til at give en cremet konsistens i kager og desserter.

Kondenseret mælk

Den tykke creme, du kan købe på dåse i de fleste supermarkeder, kan bruges til meget andet end at koge karamel! Kondenseret mælk er den rette ingrediens, hvis du vi vil have en cremet konsistens i kager, slik og desserter.

Sammen med syre fungerer mælken som stivelsesmiddel, så hvis du f.eks. blander lidt citronsaft i cremen, tykner den og kan bruges i eksempelvis citrontærte og som fundament i is, f.eks. denne lækre pistacie-is.

Den kondenseret mælk kan også koges op, så den tykner. Det gør man f.eks. i fudge og karameller. Uden syre og opkogning er den cremede masse god som bindingsmiddel i kokosmakroner og myslibarer, men den smager også skønt i en læskende iskaffe.

Se også: Sådan koger du kondenseret mælk til karamel

Herunder har vi samlet en masse herlige opskrifter, hvor kondenseret mælk indgår. Vi lover, du bliver imponeret over den søde mælks egenskaber!

Opskrifter