Kondenseret mælk

Kondenseret mælk

Den tykke creme, du kan købe på dåse i de fleste supermarkeder, kan bruges til meget andet end at koge karamel! Kondenseret mælk er den rette ingrediens, hvis du vi vil have en cremet konsistens i kager, slik og desserter.

Sammen med syre fungerer mælken som stivelsesmiddel, så hvis du f.eks. blander lidt citronsaft i cremen, tykner den og kan bruges i eksempelvis citrontærte og som fundament i is, f.eks. denne lækre pistacie-is.

Den kondenseret mælk kan også koges op, så den tykner. Det gør man f.eks. i fudge og karameller. Uden syre og opkogning er den cremede masse god som bindingsmiddel i kokosmakroner og myslibarer, men den smager også skønt i en læskende iskaffe.

Se også:Sådan koger du kondenseret mælk til karamel

Herunder har vi samlet en masse herlige opskrifter, hvor kondenseret mælk indgår. Vi lover, du bliver imponeret over den søde mælks egenskaber!

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar