Guld i muld
De første danske kartofler lander allerede i butikkerne i februar eller marts, men prisen er så svimlende, at man skulle tro, man fik guld med sig i indkøbskurven. Dyrk dit eget guld i haven eller på altanen, og mærk den nærmest euforiske glæde ved at finde de gyldne knolde i egen muld. Forlæng eventuelt kartoflernes levetid ved at opbevare dem mørkt og køligt, f.eks. i en krukke med låg
Kartoffelmadder
En rest kolde kartofler kan hurtigt forvandles til en lækker kartoffelmad. Pynt med lidt friske krydderurter, hvis det skal være ekstra festligt!
Hasselbackkartofler
Hasselbackkartofler vækker gode minder om ovnbagte kartofler med sprøde riller og et cremet indre. Undgå at skære kartoflerne helt igennem, og drys dine yndlingskrydderier og et par dråber smør ned i rillerne. Uhm!
Flødekartofler
Lag på lag af tynde kartoffelskiver og fløde. De klassiske flødekartofler holder hele vejen, og de kan både serveres til en traditionel hamburgerryg, men de er også gode med en grøn salat og godt brød.
Kartoffelmos
Spar ikke på smør og fløde, når der skal kartoffelmos på bordet! Med en kartoffelmoser får du en let og luftig kartoffelmos, der smelter på tungen. Tilsæt eventuelt broccoli, ærter eller avocado for en grønnere mos.
Bagte kartofler
Bagte kartofler er altid et hit. Fyld dem f.eks. med:
- Parmaskinke, spinat og hytteost
-
Flødeost, karse og stegte svampe
- Flødeost, varmrøget laks og dild
- Rygeost og stenbiderrogn
- Hjemmelavet kryddersmør