Julesmåkager

Julesmåkager

Vaniljekranse, brunkager, pebernødder, jødekager eller måske en portion små søde honningkagehjerter til dem, du har allermest kær? Traditionen tro skal kagedåserne fyldes godt op til jul, så bind bageforklædet med en stor sløjfe i ryggen, og gør klar til at lege småkagefabrik.  

Her på siden finder du opskrifter på alle de gode klassiske julesmåkager samt en masse nye favoritter, f.eks. jødekager med saltkaramel, brunkager med pistacienødder og marcipansmåkager med nougat. Fælles for dem alle er, at de er sprøde, men derudover har de hver deres kendetegn, der gør dem gode sammen i kagedåsen. 

God bagelyst – og glædelig jul!  

Se også vores temaer på julekonfekt og julebag



For mange er julen lig med varme og glæde, hvor alle de hyggelige juletraditioner gør det nemmere at komme gennem de mørke og kolde vintermåneder. En af julens mest hyggelige traditioner er julebag. Mens vinterens mørke og kulde trænger på udenfor, kan både børn og voksne hygge sig i køkkenet med julens småkagebagning, og nyde hvordan den velkendte krydrede duft af brunkager sprede sig i hele hjemmet.

Sådan får du nemt hjemmelavede småkager på bordet:

  • Én småkagedej – flere slags småkager: Spar dig selv for unødigt arbejde i køkkenet, og lav en stor portion god, basis-småkagedej, som du kan variere med forskellige smagsgivere. Så har du hurtigt mange lækre slags småkager på bordet. Prøv fx opskriften: én dej – to slags småkager
  • Frys dejen: Mange af julens småkagedeje kan rulles til en pølse og fryses rå, så du altid har friske småkager på lager. Du skal blot tø dejen op et par timer før servering, skære den ud i småkager, og bage dem 5-10 minutter i ovnen.
  • Del og byt: Lav en aftale med venner eller kolleger om at bage en god portion småkager hver, og byt herefter med hinanden. På den måde kan du nøjes med at bage 1-2 forskellige slags, men stadig få mange lækre hjemmelavede varianter. Det er både smart og hyggeligt.
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar